Zoeken

Radisson gaat tien nieuwe hotels bouwen in Marokko

14 oktober 2020 - 15:00 - Economie

©

De Radisson Hotel-groep is van plan om de komende jaren flink uit te breiden in Marokko. Op dit moment zijn er hotels van deze keten te vinden in Casablanca en Marrakech. De regionale directeur voor Afrika, Frédéric Feijs, legt uit wat precies de plannen zijn.

Volgens Feijs doen de hotels van Radisson in Marokko het ondanks de coronacrisis erg goed. Onlangs hebben de twee vestigingen in Marrakesh en Casablanca hun deuren weer geopend na de gedwongen sluiting door de coronamaatregelen. "Onze prioriteit tijdens deze periode is om onze gasten, evenals onze teams en partners, te voorzien van een veiligheids- en beveiligingssysteem in overeenstemming met internationale normen", zegt Feijs in een interview met Les Inspirations Éco.

Om de veiligheid te garanderen heeft de groep een wereldwijd systeem opgezet om te reageren op de gezondheidscrisis genaamd "Radisson Hotels Safety Protocol". Een programma waarmee de netheid en grondige desinfectie van hotels worden gewaarborgd. In samenwerking met SGS, ’s werelds toonaangevende inspectie-, verificatie-, test- en certificeringsbedrijf, heeft de Radisson Group verbeterde protocollen ontwikkeld die zijn goedgekeurd en zijn aangepast aan de lokale vereisten en aanbevelingen.

"Om ons aan te passen aan de gezondheidscrisis vertrouwen we op onze fundamenten door maatschappelijk verantwoord ondernemen voorop te stellen in ons handelen. Onze belangrijkste zorg is de gezondheid van onze klanten en belanghebbenden", merkt de regionale directeur voor Afrika van de Radisson-groep op.

Naast een uitbreiding van het aantal hotels in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, is de hotelketen dus ook van plan om haar activiteiten in Noord-Afrika aanzienlijk uit te breiden. "De nabijheid van Noord-Afrika en Europa is een van de belangrijkste drijvende krachten achter de vraag naar toerisme, en we geloven dat zodra de pandemie voorbij is het herstel met name ondersteund zal worden door Noord-Afrikanen die in Europa wonen die dan vaker hun familie op zullen zoeken," zegt Frédéric Feijs.

Ondanks de moeilijke economische situatie waar de wereld momenteel in verkeert, heeft de Radisson-groep ervoor gekozen om vooral in Marokko te blijven investeren. Het doel is om in 2025 tien nieuwe hotels te openen in de belangrijkste steden van Marokko, onder andere in Rabat en Tanger. Door deze groeiprojecten in het koninkrijk voort te zetten, wil de hotelgroep een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid en de promotie van de bestemming Marokko, zegt Frédéric Feijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team