Zoeken

Racisme: Kamel Chafni en Johann Perruaux vinden akkoord

23 december 2011 - 14:30 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse Kamel Chafni en de scheidsrechter Johann Perrueaux, die aan Chafni "hoepel op, arabier" zou hebben gezegd, hebben besloten een einde aan de zaak te maken.

Volgens een verklaring van Kamel Chafni’s Franse club Auxerre, hebben de twee mannen elkaar gesproken op advies van hun advocaten.

Johann Perruaux "bevestigde voor Kamel Chafni dat hij ’hoepel op’ zei", een reactie waar de scheidsrechter spijt van heeft. Kamel Chafni heeft deze uitleg aanvaard en weigert sindsdien commentaar te geven op de zaak.

Sinds het incident op zaterdag tijdens een wedstrijd tussen Auxerre en Brest, had Kamel Chafni de verklaringen in de media vermenigvuldigd. Op tv-zender Canal+ had hij zondag gezegd "Misschien was ik een beetje te agressief, hij antwoordde ’hoepel op, Arabier’".

Chafni, beste speler van Auxere in november, had een klacht ingediend bij de politie en de wens geuit Johann Perruaux gestraft te zien worden. De scheidsrechter had op zijn beurt gedreigd een klacht neer te leggen voor laster.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team