Zoeken

Kamel Chafni slachtoffer racistische belediging

21 december 2011 - 13:30 - Sport

©

Een onderzoek werd geopend door de Franse Professionele voetbal Liga, ten gevolge van de racistische belediging aan het adres van de internationale Marokkaanse speler, Kamel Chafni. Hij beschuldigt de scheidsrechter ervan tegen hem gezegd te hebben: "hoepel op, arabier" tijdens een wedstrijd in het Franse kampioenschap zaterdag, waarin Brest tegen Auxerre speelde.

Kamel Chafni, die één van de assistent-scheidsrechters van deze wedstrijd, Johann Perruaux, ervan beschuldigde niet gefloten te hebben voor een buitenspel van Brest, was het slachtoffer van racistische opmerkingen in aanwezigheid van ten minste één van zijn teamgenoten, vooraleer hij een gele kaart en vervolgens een rode kreeg van scheidsrechter Tony Hood.

De Auxerrespeler die vervolgens in de 55e minuut uit het veld verdreven werd, na de woordenwisseling met Johann Perruaux, verklaarde aan het dagblad L’Equipe dat hij het hier niet bij zal laten. ’’Dit is ernstig, Het valt buiten het domein van de sport.’’

De Marokkaanse middenvelder denkt eraan een klacht neer te leggen bij de politie. De scheidsrechter van de wedstrijd, Tony Chapron, ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij ervan overtuigd is dat zijn assistent, die hij reeds twintig jaar kent, nooit racistisch uitspraken zou doen.

De voorzitter van Auxerre, Gerard Bourgoin, zei dat Kamel Chafni een gematige speler is, en dat de beschuldigingen die eveneens werden gehoord door spelers van Brest geen eenvoudige fantasie is van de Auxerrespeler.

Bladna.nl