Zoeken

Racisme krijgt vrij spel na aanslagen Barcelona (foto’s)

19 augustus 2017 - 14:20 - Wereld

©

Marokkanen in Spanje zijn bang. Slechts enkele uren na de aanslagen in het centrum van Barcelona en het badplaats Cambrils werden meerdere door Marokkanen bezochte plekken het doelwit van racistische misdaden.

Het consulaat van Marokko in Tarragona op een honderdtal kilometers van Barcelona werd met rood verf beklad. Op een moskee in dezelfde stad werden racistische en gewelddadige opschriften ontdekt, waaronder “Jullie gaan allemaal sterven f****** Moren”

Ook op sociale media steeg het aantal racistische berichten drastisch in de afgelopen dagen. Onmiddellijk na de bekendmaking van de identiteit van één van de verdachten, met name Driss Oukabir, werden honderden racistische berichten op zijn Facebook account gepubliceerd. De website besloot als gevolg zijn profiel te sluiten.

Op de websites van bekende Spaanse kranten zoals El Mundo en El Pais zijn eveneens tientallen racistische en anti-Marokkaanse berichten te lezen. Hetzelfde fenomeen werd opgemerkt na de aanslagen van Parijs, Nice of nog Londen.

Bij de aanslag in Barcelona op donderdag vielen 14 doden en een honderdtal gewonden waaronder meerdere Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team