Zoeken

Italië : Rachida Radi vermoord omdat zij naar de kerk ging

4 december 2011 - 09:30 - Wereld

©

Mohamed El Ayani, een Marokkaan die in Brescello in Italië woont, vermoordde zijn vrouw, Rachida Radi, 35 jaar, omdat hij haar verdacht van bekering tot het katholicisme.

Het slachtoffer, wiens lichaam zal gerepatrieerd worden naar Marokko van zodra de gebruikelijke onderzoeken afgerond zijn, werd met een hamer doodgeslagen door haar ex-echtgenoot, van wie ze aan het scheiden was.

Mohamed El Ayani, 39 jaar, heeft zich amper één uur na de feiten, zelf aangegeven bij de politie van Brescello, met zijn vierjarige dochtertje op de arm. Hij vertelde de onderzoekers dat zijn vrouw vaak naar de kerk ging omdat ze zich wilde bekeren tot het katholicisme.

Rachida Radi "wou zich vooral aanpassen aan de gebruiken in Italië", zegt de burgemeester van de stad aan het dagblad Il Corriere della Sera. Zij verrichtte kleine taken voor de parochie om haar inkomen aan te vullen.

Mohamed El Ayani kwam aan in in Italië in 1995 en was gerevolteerd door het verlangen naar autonomie van zijn vrouw en van zijn oudste dochter. Hij werkte in een schoonmaakbedrijf in Parma.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team