Zoeken

Rachid Madrane rechtvaardigt jaarsalaris van 240.000 euro

26 mei 2023 - 16:00 - Wereld

©

De Belgisch-Marokkaanse politicus Rachid Madrane heeft gereageerd op het nieuws dat hij de best betaalde politicus in België is. Hij verdient ruim 240.000 euro per jaar.

Rachid Madrane had in 2022 een bruto inkomen van 243.275 euro, volgens HLN. Als voorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement is hij dus de best betaalde politicus in België.

Lees ook: Marokko: wetsvoorstel om salaris hoge ambtenaren te beperken

Op BL RTL reageerde Madrane op dit nieuws, bevestigd door de Transparantiecel van het Brussels Parlement. "Ja, maar alles wordt meegerekend, inclusief het belastingvrije deel van 28%," legt hij uit. "Die 28% krijgen we wel, maar we dragen het over aan de partij, we betalen belastingen... Uiteindelijk is wat overblijft natuurlijk niet dat bedrag. We hebben het hier over het brutobedrag, dat is toch belangrijk," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Salarissen Marokkaanse openbare sector bekend

Madrane wordt dus beter betaald dan de Belgische premier Alexander De Croo, die een bruto jaarsalaris van 240.000 euro ontvangt. "Waarschijnlijk heeft dit te maken met de indexering van de lonen. Het is normaal dat de wetgevende macht minstens 1 euro meer verdient dan de uitvoerende macht," rechtvaardigt Madrane. "Dat is wat we willen in alle wetgevende organen. Als we daar naartoe streven, ben ik daar volledig voorstander van." In een democratie controleert de wetgevende macht de uitvoerende macht, "niet andersom," aldus de politieke leider.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team