Zoeken

Marokkaanse actrice Salma Sairi nieuwe Bollywood-ster

19 december 2022 - 09:00 - Cultuur

©

Actrice Salma Sairi vertolkt in een Indiase film de rol van een jongere die traint om ten strijde te trekken. De ervaring draagt bij aan haar artistieke carrière die langzaam maar zeker vorm krijgt, zowel in Marokko als internationaal.

Het geluk lacht de jonge Marokkaanse actrice Salma Sairi toe. Ze heeft net deelgenomen aan een Indiase productie. "Een droom die uitkomt," vertelde ze onlangs in een story op haar officiële Facebook-pagina. Op Instagram meldde ze dat ze een rol heeft gekregen in een soap geproduceerd door het platform Disney plus hotstar. Het werk wordt geregisseerd door Neeraj Pandey en heet "Freelancer". De opnames vinden plaats in Mumbai, maar ook in Marokko, namelijk in Tanger, Marrakech en Ouarzazate.

Lees ook: Duurste Bollywood-scene ooit in Marokko gemaakt

Bovendien deelde de 26-jarige actrice ook foto’s van haar verblijf tijdens de Bollywood-productie op sociale media. Het was voor haar de gelegenheid om een foto te maken gekleed in een Indiase sari. In het werk van de Indiase auteur Shirish Thorat, dat geïnspireerd is op de roman "A Ticket to Syria", kruipt Sairi in de huid van een jonge vrouw die traint om de wapens te dragen. Ze speelt de rol in vlekkeloos Engels. "Mensen die Engels spreken zijn voor dit soort rollen een zeldzaam goed. Ik speel de kaarten die anderen niet hebben", zegt de actrice, die niet voor het eerst deelneemt aan een buitenlandse productie.

Lees ook: Marokkaanse Naura Fadji is nieuwe Bollywood-ster

In 2020 was ze onder andere te zien in het docu-drama "The covenant" van de Amerikaanse regisseur David Batty. Een primeur in haar carrière. In het werk, dat het verhaal van Abraham vertelt, speelt zij het personage van "Hajar". In hetzelfde jaar nam ze eveneens deel aan de Engelstalige Ramadan-sitcom "Sarba". In 2019 verscheen ze in "Daba Tzian" op MBC5.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team