Zoeken

Rabbijn vertelt over ontmoeting met Koning Mohammed VI in Parijs (foto)

26 maart 2018 - 12:40 - Wereld

©

Israel Goldberg, rabbijn in Parijs, heeft een bericht op Facebook gedeeld waarin hij over zijn ontmoeting met Koning Mohammed VI in de Franse hoofdstad vertelt.

"Ik had vanmiddag de eer om de zeven universele principes - de zeven wetten van Noach - door te geven aan Zijne Majesteit de Koning van Marokko, die symbolisch een bril kwam kopen bij Jonathan, in de rue des Rosiers 17, gebouw waar de Loubavitch synagoge zich bevindt, tevens de oudste synagoge in Parijs", schreef de rabbijn op zijn Facebook-account.

"Het is hoogst symbolisch dat, om duidelijk te zien, de koning een bril op deze plaats koopt! De Koning zei dat hij erg ontroerd was om onze zegeningen te horen - we reciteerden in het Hebreeuws het rituele braha over koningen - en vroeg ons om voor hem te bidden. We vertelden hem ook over het principe van het dagelijkse stille meditatiemoment dat de rabbijn van Lubavitcher - waarvan hij zei dat hij hem goed kende - in alle scholen ter wereld wilde laten verrichten met een tszdaka doos, waarvan de Koning ook de betekenis kende."

Israel Goldberg eindige zijn bericht met "Lang leve de koning!".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team