Zoeken

Qatar Airways ontslaat Marokkaans personeel en eist terugbetaling opleidingskosten

11 mei 2020 - 14:40 - Economie

©

Qatar Airways is net zoals een groot aantal luchtvaartmaatschappijen in de wereld zwaar getroffen door de coronacrisis. De groep heeft daarom begin vorige week besloten om een groot deel van het personeel te bedanken, waaronder tientallen Marokkanen.

Het aantal medewerkers dat werd ontslagen weigert de groep bekend te maken. Het gaat voornamelijk om vliegpersoneel. Allen kregen na hun ontslag ook te horen dat ze de kosten van hun opleiding moesten terugbetalen. Wie dat niet doet riskeert een rechtszaak.

Rue20 stelt de informatie via een gelekte e-mail van de uitvoerende directeur van Qatar Airways te hebben vernomen.

"De meeste internationale luchtvaartmaatschappijen zullen hun deuren meten sluiten of hun activiteiten sterk moeten verminderen. We moeten de nieuwe realiteit onder ogen zien, met name de sluiting van de grenzen en het einde van de activiteiten van onze vloot, zonder enige zichtbaarheid op korte of middellange termijn.", leest men in het bericht.

In een verklaring aan persagentschap Associated Press stelt Qatar Airways uit de actuele crisis te willen komen alvorens haar medewerkers terug te roepen. De maatregelen die werden getroffen zijn enkele bedoeld "om het voortbestaan van de groep te verzekeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team