Zoeken

Vier regio’s van Marokko delen 40% van de publieke investeringen

14 januari 2011 - 18:08 - Economie

©

Een budget van 128,2 miljard dirham is toegewezen aan de zestien regio’s die Marokko telt voor het jaar 2011, waarvan 40% wordt geabsorbeerd door vier regio’s.

Het regio Rabat-Sale-Zemmour-Zaer, krijgt het leeuwendeel met ongeveer 20% van dit budget, wat gelijk is aan 24,6 miljard dirham. Casablanca komt op de tweede plaats met 17,7 miljard dirham, waarvan een groot deel zal worden besteed aan industriële projecten, weg-en luchthaveninfrastructuur en logistiek.

Op derde plaats komt de regio Chaouia-Ouardigha (Settat, Benslimane, Khouribga), met een budget van 12,8 miljard dirham. Dit cijfer weerspiegelt de belangrijke projecten gelanceerd in de regio, waaronder een pijpleidingennet om fosfaat op een afstand van 200 km te vervoeren en de bouw van twee productiebedrijven van fosforzuur.

In de regio van Tanger-Tetouan zijn de publieke investeringen van 12,9 miljard dirham in 2011, grotendeels gewijd aan de landbouw.

Het verschil tussen de regio’s kan in ieder geval niet verstopt worden. Als we aan deze vier regio’s de 9,5 miljard dirham toevoegen die aan de regio Doukkala-Abda (Safi, El Jadida) toekomt, dan zijn er al 60% van de investeringen, of 77,7 miljard dirham, weg!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team