Zoeken

Protestactie in Nederland tegen gemeenteraadsvoorzitter in Nador

21 oktober 2015 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Meerdere vereniging in Nederland hebben zaterdag een protestactie georganiseerd buiten de ambassade van Marokko in Amsterdam. De demonstranten protesteerden tegen de handelingen van Mohamed Aberchane, gemeenteraadsvoorzitter van Iaazzanene in de provincie Nador.

De Kamerlid en gemeenteraadsvoorzitter wordt ervan beschuldigd water en elektriciteit te hebben afgesloten in dorpjes die niet voor zijn partij hebben gestemd tijdens de laatste verkiezingen. Dat meldt informatiewebsite Nadortoday. Mohamed Aberchane wordt er eveneens van beschuldigd het schoolvervoer voor kinderen van Iaazzanene te hebben verboden.

Met de protestactie hopen de verenigingen dat de ambassadeur van Marokko in Nederland zal ingrijpen en de regering op de hoogte zal brengen van de machtsmisbruik van de gemeenteraadsvoorzitter.

Mohamed Aberchane heeft op de polemiek gereageerd door de "ongegronde informatie" te ontkennen. Volgens hem is er een tekort aan schoolbussen om alle kinderen te vervoeren en heeft hij schoolvervoer nooit verboden.

Protestactie voor de ambassade van Marokko in Amsterdam

Reactie van Mohamed Aberchane

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team