Zoeken

Privé school in Casablanca opent ondanks noodtoestand

18 april 2020 - 21:00 - Marokko

©

Een privé basisschool in de wijk Maarif in Casablanca heeft de leerlingen en docenten discreet gevraagd om vanaf maandag 13 april terug naar school te komen ondanks de geldende noodsituatie.

De Ennakhil school is aangesloten bij de Bab Rayane-vereniging voor de bescherming van kinderen en is verantwoordelijk voor de opleiding van honderden kinderen die door de lockdown thuis zitten.

Volgens een ambtenaar bij het Ministerie van Onderwijs vroeg de directie van de school aan het onderwijspersoneel om vanaf maandag terug les te komen geven. Ruim de helft van de docenten deed dat ook uit vrees te worden ontslagen.

Om hun verplaatsing naar de school te vergemakkelijken en te voorkomen dat ze zouden worden aangehouden, had de directeur van de school een vergunning aan alle personeelsleden gegeven waarin werd vermeld dat ze als begeleiders voor de vereniging werkten.

Het ministerie van Onderwijs stelt dat alle docenten die maandag de school bezochten, in quarantaine werden geplaatst. Of er ook leerlingen aanwezig waren is niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team