Zoeken

Madrid wil prikkeldraad bij grenzen Sebta en Melilla weghalen

15 juni 2018 - 17:10 - Wereld

©

De pasbenoemde Spaanse minister van Binnenlandse zaken heeft donderdag laten weten dat hij alles zou doen om de prikkeldraad bij de grenzen van Sebta en Melilla weg te halen.

"Het is één van mijn prioriteiten, er moet een rapport komen zodat we andere maatregelen kunnen treffen", verklaarde Fernando Grande-Marlaska aan Spaanse media. "Ik zal alles doen om de prikkeldraad bij de grenzen in Sebta en Melilla weg te laten halen.", aldus de bewindsman.

De Spaanse enclaves worden beiden omringd door hoge stalen hekken met scheermesprikkeldraad, gekoppeld aan een onzichtbare technologische bewakingsmuur. De hekken zijn bedoeld om migranten af te schrikken maar jaarlijks proberen honderden van hen de hekken te beklimmen, ondanks het gevaar. Veel migranten raken daarbij ernstig gewond. In 2009 overleed zelfs een 30-jarige Senegalees na een slagaderlijke bloeding.

Volgens Grande-Marlaska "is het niet redelijk noch acceptabel om mensen deze hekken te zien beklimmen". Volgens hem moet er vanuit de landen van herkomst worden gehandeld. "We hebben het over solidariteit, respect voor de waardigheid van de mens, dit terwijl we de migratiestromen onder controle houden.", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team