Zoeken

Premier Benkirane vraagt aan onderwijspersoneel lichamelijke aanrakingen te vermijden

16 april 2014 - 17:25 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft eerder deze week Marokkaanse leerkrachten verzocht om leerlingen niet meer te knuffelen of een kus te geven, omdat het de weg opent naar kindermisbruik.

Benkirane deed deze uitspraken tijdens een nationale conferentie over kinderbeleid. Hij verklaarde dat aanvallen op kinderen een schande zijn en dat de maatschappij daarvoor verantwoordelijk is.

Ook riep hij op tot de strafbaarstelling van de misbruik van verlaten kinderen en vindt het een schande dat de maatschappij buitenechtelijke kinderen verwerpt. Aan minister Mustapha Ramid van Justitie vraagt hij om kindermisbruikzaken sneller te behandelen en zaken die niet werden opgelost te heropenen.

Deze kinderen hebben recht op een normaal leven in de samenleving. Zelfs de manier waarop ze door de maatschappij worden behandeld moet strafbaar worden gesteld volgens Benkirane.

Het doel van de tweedaagse meeting was de ontwikkeling van een beleid inzake de bescherming van kinderen.

In Marokko zijn ouders en de overheid bezorgd om de vele seksuele misbruiken van kinderen op school. Begin april was een schoolhoofd in Rabat gearresteerd voor het verkrachten van meerdere kinderen.

Bladna.nl