Zoeken

Duizenden Marokkanen demonstreren voor sociale rechtvaardigheid

9 april 2014 - 14:44 - Marokko

©

Duizenden mensen demonstreerden zondag in Casablanca voor meer sociale rechtvaardigheid. Verschillende vakbonden hadden opgeroepen tot de betoging om de regering "onder druk zetten".

Volgens officiële cijfers woonden ruim 8000 mensen de ’Nationale protestmars voor de bescherming van de koopkracht, waardigheid, vrijheid en sociale rechtvaardigheid’ bij. Volgens de vakbonden waren er 15.000 demonstranten aanwezig.

Drie grote vakbonden hadden opgeroepen tot de oprichting van een "verenigd front" om hun macht te tonen, ondanks het voorstel van Premier Benkirane om een ’sociaal dialoog’ te starten op 15 april. Vakbonden vinden het voorstel van Benkirane klinken als een ’banale uitnodiging’ en stellen dat ze geen overheidsinstellingen zijn. In de komende dagen zullen ze beslissen of ze ingaan op het voorstel.

Bij het begin van de protestmars, werd door woordvoerders zwaar kritiek geuit op Abdelilah Benkirane. De Premier wordt ervan beschuldigd ’valse hervormingen’ aan te gaan zoals die van het Compensatiefonds. Zo besloot de regering bijvoorbeeld de subsidie op benzine geleidelijk aan te verlagen tot de volledige afschaffing ervan eind 2014.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team