Zoeken

Zes miljoen dollar voor Raja Casablanca na winnen Mohammed VI Cup

23 augustus 2021 - 11:20 - Sport

©

Raja Casablanca won zaterdagavond de Mohammed VI Cup van Arabische Champions Clubs. De Marokkaanse topclub versloeg Ittihad Club uit Djedda na een beslissende strafschoppenserie in het Moulay Abdellah sportcomplex in Rabat.

Het is de tweede keer dat Raja Casablanca de titel wint van de Arabische Liga. Ilias Haddad, Mahmoud Benhalib, Zakaria El Wardi en Soufiane Rahimi scoorden voor Marokko. De vier doelpunten van Ittihad Djedda werden door Bruno Henrique en Romarinho gemaakt. Raja Casablanca won uiteindelijk de strafschoppenserie.

Lees ook: Raja Casablanca in quarantaine geplaatst

Raja Casablanca won de titel een eerste keer in 2006 van de Egyptische club ENPPI. Met deze nieuwe overwinning volgt de club zijn eeuwige rivaal op, Wydad Casablanca, die in 1989 de titel wonnen door de Saoedische Al Hilal met 3-1 te verslaan.

Voor deze mooie overwinning zal Raja Casablanca 6 miljoen dollar ontvangen, wat een echte meevaller is voor de club die al enige tijd financiële problemen heeft. Er zou zelfs genoeg zijn om de spelers de premie te betalen die hen was beloofd in geval van een overwinning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team