Zoeken

Politie Melilla steeds gewelddadiger tegen Marokkanen

22 januari 2014 - 22:12 - Wereld

©

Een 54-jarige Marokkaanse vrouw werd zaterdagochtend ernstig mishandeld door de Spaanse politie aan de grensovergang Bni Nsar. Dat vernamen we van Said Chramti, voorzitter van de NGO ’Grote Rif van mensenrechten’.

Louazna Makhloufi werd voor haar man, aan de Spaanse kant van de grens aangevallen door meerdere politieagenten. Ze werd vervolgens naar een ziekenhuis in Melilla gebracht.

Zodra ze het ziekenhuis uit mocht begaf ze zich naar een politiebureau om een klacht in te dienen. De politie weigerde haar aangifte op te nemen en stuurde haar weg. De politie beschuldigd Louazna ervan de openbare orde te hebben verstoord. Uiteindelijk werd een klacht bij het parket van Melilla ingediend.

Volgens Said Chramti zijn vooral Marokkanen uit Nador het slachtoffer van politiegeweld aan de grens. Bij zijn NGO werd melding gedaan van zeker 14 gevallen. Bij acht daarvan zijn Marokkanen uit Frankrijk betrokken, en in drie gevallen zijn de slachtoffers Spaanse Marokkanen.

Afgelopen oktober was een 34-jarige Marokkaanse vrouw aan dezelfde grenspost vanop korte afstand door de Spaanse politie beschoten met een rubberkogel.

Bladna.nl