Zoeken

Politie Melilla hekelt gedrag Marokkaanse politie aan grens

4 februari 2014 - 21:30 - Marokko

©

De Marokkaanse politie aan de grens tussen Marokko en Melilla, kreeg enkele dagen terug met fel kritiek te maken. De Spaanse politie hekelde openlijk het gedrag van hun Marokkaanse ambtgenoten.

In een persbericht gepubliceerd na een aanval op een Spaanse politieagent, betreurt de vakbond van de Spaanse politie PFU, de "inactiviteit en passiviteit" van de Marokkaanse politie bij gewelddadige incidenten aan de grenspost van Bni Nsar.

"Deze onaangename maar regelmatige incidenten zijn bekend bij alle politieambtenaren werkzaam aan de grenzen van Melilla", aldus de PFU, dat met de vinger wijst naar het "dom gedrag van Said Chramti", voorzitter van het Comité voor de Bevrijding van Sebta en Melilla.

Deze incidenten vinden gewoonlijk plaats wanneer Melilla de ingang weigert aan mensen "met een strafblad", schrijft de vakbond. De "struisvogelpolitiek van het Spaans beleid" wordt in het bericht ook sterk afgekeurd, omdat er niets wordt gedaan om de grenspolitie te beschermen.

Ten slotte hekelt de vakbond "het gebrek aan politieke moed" van de Spaanse autoriteiten om een einde te maken aan dit soort incidenten, die enkel ten goede komen aan de "delinquenten van het buurland", Marokko dus.

Op dinsdag werd een Spaanse politieagent gewond door een steen gegooid vanuit de neutrale zone tussen Marokko en Melilla. Vermoedelijk is de dader een Marokkaanse demonstrant die deelnam aan een protestactie van de organisatie van Saïd Chramti.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team