Zoeken

Polisario beschuldigt Marokko ervan coronavirus te verspreiden

3 augustus 2020 - 20:10 - Marokko

©

De Polisario heeft na de ontdekking van de eerste coronavirusgevallen, Marokko ervan beschuldigd het coronavirus in de Sahara te hebben verspreid.

In een verklaring aan het Italiaans blad Il Manifesto verklaarde Jira Bulahi Bad, "minister van Gezondheid" van de Arabische Democratische Republiek Sahara, dat de Marokkaanse autoriteiten het virus met opzet hadden verspreid.

"De pandemie heeft Marokko hard getroffen, maar in de bezette gebieden van de Westelijke Sahara hebben de Marokkaanse autoriteiten geen maatregelen genomen om de verspreiding ervan te beperken, waardoor het virus onze weerloze mensen heeft aangevallen.", verklaarde Jira Bulahi Bad.

"Veel potentieel besmette Marokkanen hebben het grondgebied kunnen betreden, met boten of vrachtwagens die groenten en fruit vervoerden, zonder enige controle.", vervolgde de bewindsvrouw.

Jira Bulahi Bad herinnerde er tevens aan dat de vier eerste coronabesmettingen en de twee eerste overlijdens als gevolg daarvan, vorige week in de kampen van Tindouf werden geregistreerd. Volgens haar zijn er in de kampen niet genoeg middelen op de pandemie te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team