Zoeken

Polisario wilde Laayoune verbranden

15 augustus 2012 - 15:00 - Marokko

©

De beslissing van Marokko om niet meer met de VN-gezant voor de Sahara Christopher Ross samen te werken, zou liggen aan het feit dat de man wist dat het Polisario de stad Laayoune wou verbranden.

Volgens het dagblad Atajdid, dicht bij de PJD, plande het Polisario met de hulp van separatisten gevestigd in Marokko, om verschillende Marokkaanse steden, met aan hun hoofd Laayoune, te verbranden tijdens een bezoek van Christopher Ross.

Marokko beschikt over onbetwistbare bewijzen dat Christopher Ross op de hoogte was van het project van het Polisario. Ook een aantal demonstraties moesten tijdens het bezoek van de VN-gezant plaatsvinden.

Christopher Ross, wiens mening over het Sahara dossier in Marokko wordt beschouwd als "bevoordelend en onevenwichtig", stelde in zijn laatste rapport dat de hele Sahara kwestie moet worden heroverwogen.

Een nieuwe VN-gezant voor de Sahara wordt verwacht voor eind augustus maar blijkt weinig volk aan te trekken. Colin Powell, voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken al twee maal benaderd om VN-gezant te worden, oordeelde dat de missie suïcidaal was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team