Zoeken

Mawazine 2015: Placebo veroordeelt homofobie in Marokko

3 juni 2015 - 16:00 - Cultuur

©

Stefan Olsdal, gitarist van de Britse rockband Placebo en overtuigde homoseksueel, verscheen dinsdag in Rabat met het opschrift 489 op zijn ontblote borst op het podium van het Mawazine festival. Het cijfer verwijst naar artikel 489 van het Marokkaans wetboek van strafrecht dat homoseksualiteit veroordeelt.

De actie van Olsdal werd uitgezonden op Marokkaanse televisiezender Medi1 Tv. De muzikant had ook een gitaar bij zich in de kleuren van de beweging LGBT. Na enkel minuten verliet de gitarist het podium en kwam terug met een witte gitaar. Het cijfer 489 op zijn borst was doorgeschrapt.

Op Instagram plaatste de Brit ook een bericht tegen de strafbaarstelling van homoseksualiteit in Marokko. Hij roept op tot de afschaffing van artikel 489, waarin een gevangenisstraf van maximaal drie jaar staat op homoseksualiteit.

Dinsdag was ongetwijfeld een pro-homoseksualiteit protestdag in Rabat. Dinsdagochtend had de beweging Femen een filmpje van twee topless kussende vrouwen bij de Hassantoren in Rabat op internet gezet. De twee vrouwen werden op de luchthaven gearresteerd, door de politie gehoord en het land uit gezet met een definitief verbod om terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team