Zoeken

Marokkaans homokoppel opgepakt na kussen bij Hassantoren

4 juni 2015 - 19:29 - Gemeenschap

©

Twee Marokkaanse mannen werden woensdag gearresteerd nadat ze kussend bij de Hassan moskee in Rabat werden betrapt. Op dezelfde plaatse hadden Femen-activisten dinsdag een filmpje gemaakt waarin ze topless kusten om tegen homofobie te protesteren.

Het koppel, een man uit Casablanca en zij vriend uit Marrakech, werden door de procureur-generaal in Rabat gehoord en aangeklaagd voor zedenmisdrijf in het openbaar.

In een verklaring maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken de arrestatie van de twee mannen bekend voor "exhibitionisme op de esplanade van de Hassantoren in Rabat, een symbolische plaats in Marokko, waar ook het mausoleum Mohammed V zich bevindt".

"Deze provocaties en intimidaties zijn gericht op de sociaal-religieuze fundamenten van de Marokkaanse samenleving en doelen erop de publieke moraal te ondermijnen", aldus het ministerie.

Na de respectloze daad van Femen was de Britse gitarist Stefan Olsdal van rockband Placebo op het Mawazine festival verschenen met het cijfer 489 op zijn borst en een regenbooggitaar. Hij verwees daarmee naar het wetsartikel dat homoseksualiteit in Marokko straft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team