Zoeken

Marokkaanse minister hekelt outfits wereldsterren op Mawazine

24 mei 2015 - 13:30 - Cultuur

©

PJD-minister Aziz Rebbah van Transport heeft deze week hard uitgehaald naar de wereldsterren die bijna naakt op het Mawazine festival in Rabat optreden.

Op een partijmeeting uitte de minister kritiek op de outfits van artiesten die volgende week in Rabat worden verwacht en die "de Marokkaanse waarden" niet respecteren.

Aziz Rebbah vindt het ook onaanvaardbaar dat het muziekfestival samenvalt met de eindexamens in middelbare scholen en universiteiten.

Mawazine wordt al jaren bekritiseerd door de PJD partij. In 2011 had minister Bassima Hakkaoui van Solidariteit en Familie het optreden van Shakira in de Marokkaanse hoofdstad een "pornografische show" genoemd. Het bedrag dat aan de Colombiaanse ster (Shakira zou echter gratis hebben opgetreden) en de kosten van het festival werden eveneens door de bewindsvrouw afgekeurd.

Ook de komst van Elton John in 2011 had voor woedende reacties bij de PJD gezorgd. Volgens de partij was het een indirecte manier om homoseksualiteit in Marokko toe te staan.

Maar degene die het meest voor controverse zorgde is ongetwijfeld Jesse J. De Britse zangeres trad op in een slipje terwijl haar concert op televisiezender 2M werd uitgezonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team