Zoeken

Marokkaanse homo’s steunen actie Femen in Rabat niet

11 juni 2015 - 22:14 - Marokko

©

De Marokkaanse homobeweging Aswat heeft de actie van Femen, feministisch én anti-islam beweging, veroordeeld. Twee Femen-activisten hadden zich een tiental dagen geleden topless en kussend bij de Hassantoren in Rabat laten filmen.

"We kunnen op geen enkele manier onze steun betuigen aan een dergelijke actie van de beweging Femen in Marokko. Het gaat tegen onze visie en inzet voor een vreedzame strijd in", aldus de homobeweging in een verklaring.

De activisten van Femen protesteerden bij de Hassantoren tegen de homofobie en veroordeling van homo’s in Marokko. De foto’s en video’s van de actie verspreidden zich als een lopend vuurtje over internet en kregen veel negatieve reacties, voornamelijk vanwege de gekozen locatie. De Hassantoren is een moskee en op enkele meters bevindt zich het mausoleum waar Mohammed V, Hassan II en Moulay Abdellah begraven zijn.

Enkele uren na de actie werden de twee Femen-activisten op de luchthaven van Rabat gearresteerd. Zij werden verhoord en het land uitgezet met een definitief verbod om terug te komen.

Twee Marokkaanse homo’s die een dag later bij de Hassantoren kusten, werden veel strenger behandeld. Zij werden gearresteerd en in hechtenis genomen. Al Aoula gaf in een nieuwsbericht hun namen en foto’s vrij met als gevolg dat honderden mensen zich voor hun woningen in Rabat verzamelden om te betogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team