Zoeken

Pest-uitbraak Madagaskar: Marokko stuurt medische noodhulp

23 oktober 2017 - 16:30 - Marokko

©

Koning Mohamed VI heeft het bevel gegeven om tonnen medische noodhulp naar Madagaskar te sturen waar recent de pest is uitgebroken.

In een verklaring laat het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken weten dat 34 ton geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en beschermende uitrusting die aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie voldoen naar Madagaskar zullen worden gestuurd.

Het koninkrijk stelt daarmee de maatregelen die door de plaatselijke regering werden getroffen om de gevaarlijke longpest te bestrijden mee te willen helpen versterken.

De medische noodhulp wordt aan Madagaskar geschonken vanwege de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen die sinds het bezoek van Koning Mohammed VI aan het Afrikaans land in november vorig jaar nog sterker zijn.

Volgens het ministerie is deze "actieve solidariteit van het Koninkrijk Marokko met de Republiek Madagascar een concreet bewijs van de voortdurende steun van Marokko aan de Afrikaanse broederlanden en hun volkeren".

Door de recente uitbraak van de pest zijn in Madagaskar volgens de meest recente cijfers van het ministerie van Gezondheid, 107 mensen overleden. Meer dan 1100 mensen raakten besmet waarvan 700 behandeld en genezen zijn.

De Wereldgezondheidsorganisatie en het Rode Kruis proberen samen met de plaatselijke autoriteiten en gezondheidsdiensten de epidemie terug te dringen. Mensen die besmet raken met de longpest overlijden vaak binnen de twintig uur. De ziekte wordt heel gemakkelijk overgedragen en verspreidt zich daarom heel snel in het land waar regelmatig kleine uitbraken van builenpest worden gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team