Zoeken

Pentagon feliciteert Koning Mohammed VI

5 oktober 2020 - 14:50 - Wereld

©

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper, heeft vrijdag in Rabat het Marokkaans leiderschap geprezen. Toch zijn er ook wel bedreigingen voor Afrika, zei hij na een gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse diaspora, Nasser Bourita.

Het Pentagon huldigt de leiding van Koning Mohammed VI, die de groei en de kracht van het partnerschap tussen de Verenigde Staten en Marokko mogelijk maakte. Dit leiderschap onderscheidt zich ook door de inspanningen om de instabiliteit op het continent terug te dringen. Tijdens deze bijeenkomst spraken de twee leiders hun wederzijdse bezorgdheid uit over de regionale instabiliteit die wordt veroorzaakt door gewelddadige extremistische groeperingen en door inmenging in binnenlandse aangelegenheden door andere staten, meldt MAP.

In het verslag van de bijeenkomst staat dat Mark Esper en Nasser Bourita een overzicht onder de loep namen van het belangrijk werk dat wordt verricht door de overgangsregering in Mali om de constitutionele orde te herstellen en pogingen te verhinderen van terroristen om te profiteren van deze situatie.

De Amerikaanse minister Esper van Defensie en minister Bourita wezen volgens dezelfde bron op het belang van het nieuw tienjarige beleidsplan voor samenwerking (2020-2030). Dat plan gaat over een partnerschap op het gebied van defensie en is ondertekend in Rabat op 2 oktober 2020, tussen de Verenigde Staten en Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team