Zoeken

Pegida besmeurt bouwplaats moskee met varkensbloed in Enschede

13 november 2017 - 22:05 - Wereld

©

Een actie van de anti-islambeweging Pegida Nederland heeft voor verontwaardiging gezorgd. Leden van de omstreden beweging hebben in de nacht van zaterdag op zondag een locatie in Enschede waar een moskee moet worden gebouwd met varkensbloed besmeurd.

Een Pegida-lid met een priestergewaad besmeurde een houten kruis op het toekomstige bouwterrein met behulp van een wc-borstel met varkensbloed. Daarnaast hadden de leden van de extreemrechtse beweging een tent opgezet dat als "kerk" fungeerde. Dat bericht het AD.

De daders deelden vervolgens een filmpje van hun islamofobe actie op Twitter en Facebook. De politie verwijderde volgens getuigen de houten kruis de volgende ochtend.

Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen is het een "walgelijke" en "Ku-Klux klan-achtige actie". Veertien mensen zouden aan het misselijkmakende ritueel hebben deelgenomen.

De nieuwe moskee in Enschede wordt naar verwachting de grootste van Nederland. In de buurt wordt vooral gevreesd voor geluidsoverlast. Ondanks de bezwaren van de omwonenden gaf de gemeenteraad onlangs groen licht voor de bouw van de moskee die in 2020 zal worden geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team