Zoeken

Sloten moskeeën in Hilversum en Huizen vernield

1 december 2017 - 11:15 - Wereld

©

In Hilversum en Huizen zijn bij twee moskeeën de elektronische sloten vernield. Het bestuur van de Al-Amal en de An-Nasr moskee heeft aangifte gedaan.

Met de sleutel kunnen enkel leden de moskee nog binnenkomen. De deuren van het gebouw zijn enkel nog kort voor het gebed open en blijven tijdens het gebed gesloten. Een veiligheidsmaatregel die door de politie werd aangeraden.

"We hebben het veiligheidsbeleid verscherpt op advies van politie en gemeente. Wie er niets te zoeken heeft, komt niet zomaar binnen", stelt Said Chabbi, voorzitter van de Al-Amal moskee. "Een trend in moskeeland, vanwege een hoop incidenten in en om moskeeën. Tijdens het gebed zijn we met z’n allen bezig, dan zijn we het meest kwetsbaar.", vervolgt Chabbi. Volgens het AD liet de Al-Amal in Hilversum het slot eerder deze maand installeren.

Ook in Huizen werd bij de An-Nasr moskee een elektronische slot ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de moskee zijn islamitische gebedshuizen nergens in Nederland en Europa, noch in Marokko, vrij toegankelijk. De maatregel is zeer omstreden onder moslims.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de vernielingen. Er werd nog niemand aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team