Zoeken

DanielGate, de andere versie!

11 augustus 2013 - 15:30 - Marokko

©

Daniel Galvan Fina wist volgens zijn medegevangenen in Kenitra, vijf dagen van tevoren dat hij de gevangenis zou verlaten. De Spaanse pedofiel was in Marokko tot 30 jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van 11 kinderen.

Aan zijn celgenoten zou Galvan Fina hebben verteld dat hij zich zou wreken zodra hij buiten zou zijn. Wel wist hij niet dat hij zijn vrijheid aan een koninklijke gratie te danken zou hebben, schrijft Akhbar Al Yaoum.

Een paar dagen na zijn medegevangenen over zijn plannen te hebben verteld, kreeg de Spanjaard een telefoontje van een onbekende, die hem over zijn gratie vertelde. Galvan leefde als een vorst in de gevangenis van Kenitra en had een voorkeursrelatie met de gevangenisverantwoordelijken.

Tijdens zijn gevangenschap vertelde hij ooit in een perfecte Darija aan zijn celgenoten, hoe hij twee meisjes in Meknes en twee anderen in Spanje had verkracht.

Volgens het Marokkaans centrum voor Mensenrechten, zou het medisch dossier van Daniel Galvan Fina zijn vervalst, om hem een Koninklijke gratie te verzekeren.

De pedofiel, wiens echte naam Salahdine Gabhan Benia zou zijn, vertelde in de gevangenis dat hij een Spaanse spion van Irakese afkomst was. Hij zou voor het Irakees leger hebben gediend alvorens de Spaanse nationaliteit te verwerven.

De man wist Marokko met een verlopen paspoort in minder dan 24 uur te verlaten. Hij werd een paar dagen later gearresteerd in de Spaanse stad Murcia. Hafid Benhachem, baas van de Marokkaanse gevangenissen, werd verantwoordelijk gesteld voor zijn vrijlating en ontslagen.

In de wijk San Roque de Torrevieja in Alicante, waar Daniel Galvan Fina woonde, beschrijven zijn buren hem als een vriendelijke en probleemloze man.

Bladna.nl