Zoeken

Paus Franciscus helpt Marokkanen

12 juni 2020 - 16:00 - Wereld

©

De moslimgemeenschap in Italië werd in de afgelopen maanden hard getroffen door het coronavirus. Onder hen, een groot aantal Marokkanen. Paus Franciscus heeft besloten om hen te helpen.

Arab News bericht dat de paus het solidariteitsfonds "Work Dignity" heeft opgericht waarin 1 miljoen euro beschikbaar is om mensen die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn geraakt, te helpen.

Het fonds werd in samenwerking met de vereniging Caritas opgericht en mensen zal helpen die geen recht hebben op een financiële steun van de Italiaanse overheid.

Honderden leden van de moslimgemeenschap in Italië, waarvan een merendeel Marokkanen, zullen via het fonds worden geholpen. Volgens het Vaticaan wordt iedereen geholpen, ongeacht zijn religie.

Dominee Pasquale Marano, die in de regio van San Giovanni gratis maaltijden uitdeelt, heeft de afgelopen weken een toename opgemerkt van daklozen die op zoek zijn naar eten. Alle nieuwkomers zouden vóór de coronacrisis een baan hebben gehad. Het gaat volgens de prediker voornamelijk om obers of keukenpersoneel uit Marokko, Tunesië, Bangladesh en Pakistan. Volgens Pasquale Marano is de steun van de paus heel normaal aangezien "moslims tijdens de ramadan christenen in heel Italië hielpen zonder naar hun religie te vragen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team