Zoeken

Begraven moslims verloopt moeilijk in Italië door Covid-19

13 juni 2020 - 20:10 - Wereld

©

In Italië hebben tienduizenden families geliefden verloren door de coronavirus pandemie. Ook de moslimgemeenschap werd hard getroffen met als gevolg een tekort aan plaatsen op islamitische begraafplaatsen.

Stoffelijke overschotten van moslims uit Marokko, Albanië, Pakistan, Bangladesh en Egypte mochten niet naar het land van herkomst worden gerepatrieerd zoals gewoonlijk gebeurt. Dat zorgde voor meer druk op de islamitische begraafplaatsen in het Zuid-Europees land.

La Repubblica bericht dat elk geval apart werd behandeld door de plaatselijke autoriteiten of de imam van de regio. Een aantal families wist een plek te vinden op een islamitische begraafplaatsen in het land, zoals Moestafa, een vijftiger die zijn vrouw aan het coronavirus verloor. Ze raakte op 7 april besmet. Ze lag toen in het ziekenhuis voor een simpele ingreep aan haar been. Ze werd op de begraafplaats van Bruzzano, een buitenwijk van Milaan, begraven.

Een van de meest dramatische gevallen is dat van Hira Ibrahim uit Macedonië. Hij verloor zijn moeder aan het virus in Pisogne, in het noorden van Italië, en moest haar lichaam tien dagen lang in zijn huis houden omdat er geen plaats was in het mortuarium of op de islamitische begraafplaats van de stad.

Abdullah Tchina, imam van de moskee van Milan-Sesto, vertelde aan het blad dat een andere moslim die een tiental dagen geleden aan de gevolgen van het virus overleed, op een islamitische begraafplaats op 50 kilometer van de stad moest worden begraven.

Voorlopig bestaan er volgens het blad nog geen exacte cijfers over het aantal moslims die aan de gevolgen van het coronavirus in Italië overleden. Ook over het aantal buitenlandse of Italiaanse slachtoffers heerst nog onduidelijkheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team