Zoeken

Mohamed Fizazi wil eigen politieke partij

28 januari 2012 - 09:04 - Marokko

©

De Salafist-sjeik Mohamed Fizazi wil zijn eigen islamitische politieke partij oprichten. De man was in 2003 tot 30 jaar gevangenis veroordeeld in Casablanca, maar [genoot van een koninklijke gratie->494 in april vorig jaar.

Mohamed Fizazi wil in eerste instantie een vereniging van Da’wa (prediking) oprichten, om de elites in het land te verzamelen. Fizazi gaat vervolgens zijn eigen politieke partij lanceren. Dat vertelde hij in een interview aan het dagblad "Au fait".

Bijgenaamd de "Prins van de salafisten" zegt Fizazi dat zijn partij een toegevoegde waarde zal zijn voor de politieke, vooral islamitische, scène in Marokko. Hij wil "niet concurreren met de Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij (PJD)", maar "militanten aantrekken" die niet overtuigd zijn door de regerende partij.

Mohamed Fizazi legt uit dat zijn partij een coalitie zal zijn van gematigde islamistische bewegingen en open zal zijn aan alle Marokkanen "zonder onderscheid en zonder excessieve interpretatie". De prediker heeft reeds een aantal islamitische bewegingen, met name Al Adl Wal Ihssane, uitgenodigd tot dialoog.

Fizazi ontkent ook de activisten van Beweging 20 februari atheïsten te hebben genoemd en adviseert Benkirane gebruik te maken van de "Marokkaanse uitzondering".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team