Zoeken

"Marokko is een belangrijke vriend en bondgenoot van de Verenigde Staten"

31 mei 2019 - 13:30 - Marokko

©

Tijdens een werkbezoek aan Marokko op dinsdag 28 mei om over het Israëlisch-Palestijnse vredesplan van Amerika te spreken, heeft Jared Kushner, adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, gesprekken gehad met Koning Mohammed VI.

De Amerikaanse delegatie stelde zeer tevreden te zijn met de gesprekken en prees de uitstekende betrekkingen tussen Marokko en de Verenigde Staten.

Jared Kushner koos ervoor om Marokko en Jordanië als eerste te bezoeken als onderdeel van een promotietour voor het vredesplan, "vanwege de gemeenschappelijke en compromisloze positie van de twee monarchieën over de status van Al-Quds ".

In het koninklijk paleis in Rabat spraken Mohammed VI, Kushner en meerdere Amerikaanse verantwoordelijken die hem vergezelden, over de "ontwikkelingen in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika", aldus een woordvoerder van het paleis aan AFP. Op de meeting waren ook Jason Greenblatt, eveneens adviseur van Trump, Fouad Ali El Himma, adviseur van Koning Mohammed VI, en Nasser Bourita, minister van Buitenlandse zaken, aanwezig.

Na de iftar waaraan de Amerikaans delegatie deelnam, in de aanwezigheid van Koning Mohammed VI en kroonprins Moulay Hassan, vertelde Greenblat op Twitter dat hij "vereerd" was dat hij de iftar met de monarch mocht delen en prees de "wijsheid" van Mohammed VI. Hij schreef ook dat "Marokko een belangrijke vriend en bondgenoot is van de Verenigde Staten".

Bladna.nl