Zoeken

Oud-minister Marokko belast met poging tot moord

28 september 2011 - 19:00 - Gemeenschap

©

De vrouw van een oud-minister heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van Rabat tegen haar man, die ze beschuldigt van poging tot moord, bedreiging, mishandeling en het nalaten om hulp te verlenen.

De klaagster beweert in haar aanklacht een verandering van gedrag te hebben waargenomen bij haar echtgenoot en zegt dat hij haar had achtervolgd op de snelweg tussen Rabat en Casablanca op 24 april. Hij probeerde toen haar voertuig te doen ontsporen, maar ze wist te ontsnappen, meldt de krant Al Massae die een kopie van de klacht bezit.

De voormalige minister, nog steeds lid van de Marokkaanse politiek team, zou de jacht met zijn functie-auto hebben doorgezet tot in Rabat. Zijn vrouw eindigde met haar voertuig tegen een muur en werd verzorgd in het Avicenne ziekenhuis waar ze een medische attest van volledige arbeidsongeschiktheid voor 40 dagen kreeg toegeschreven.

Het slachtoffer zou herhaaldelijk zijn misbruikt door haar echtgenoot, die onlangs met een echtscheidingsprocedure is gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team