Zoeken

Drie Marokkanen van al-Qaeda opgepakt in Duitsland

4 mei 2011 - 14:00 - Wereld

©

De Duitse politie arresteerde drie mannen waarvan vermoed wordt dat ze leden zijn van de terroristische organisatie Al Qaeda. Volgens minister van Binnenlandse Zaken, Hans-Peter Friedrich, planden zij bomaanslagen in het land.

De drie mannen van Marokkaanse afkomst, werden gearresteerd in Düsseldorf en Bochum. Abdeladim K., Jamil S. en Ahmed Sh. woonden alle drie in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en hadden nog geen precies doelwit volgens de politie. Één van de drie mannen had ook al orders gekregen in 2010 van Al Qaeda om een aanslag in Duitsland voor te bereiden.

Het onderzoek naar de drie vermoedelijke terroristen was gestart in november vorig jaar, toen het land een indicatie had gekregen van de VS over een mogelijke aanslag. In diezelfde periode hadden de Duitse veiligheidsdiensten het bestaan van een slapende terroristische cel van een twintigtal mensen bekend gemaakt.

Düsseldorf, waar twee van de drie verdachten zijn aangehouden, verzamelt de grootste Marokkaanse gemeenschap in Duitsland. Het is ook daar dat op 14 mei de Eurovisie zal plaatsvinden. Deze zal honderdduizenden toeschouwers aantrekken. Een perfect doelwit dus voor terroristen!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team