Zoeken

Düsseldorf cel betrokken bij de aanslag in Marrakesh?

5 mei 2011 - 21:00 - Wereld

©

Bij de ontmanteling van de terroristische cel die banden had met Al Qaeda in Düsseldorf en Bochum in Duitsland, waarbij drie Marokkanen betrokken waren, werd een telefonisch gesprek tussen de leden van deze cel vrijgegeven, waarin zij zich verheugden over de terroristische aanslag in Marrakesh.

Dit gesprek zou de onderzoekers doen concluderen dat de cel in nauw verband staat met de terroristische aanslag op café Argana in Marrakesh, waarbij 16 mensen gedood en 25 gewond werden.

De Düsseldorf cel die bomaanslagen in Duitsland voorbereidde, kon worden ontmanteld door middel van internationale samenwerking en informatie verschaft door de Marokkaanse autoriteiten.

Twee mannen, die ervan verdacht worden te maken te hebben met de aanslag van café Argana, werden gearresteerd door de Marokkaanse politie en zijn reeds opnieuw in vrijheid gesteld. Een derde 23-jarige verdachte, die klaar stond om Marokko te verlaten naar Italië vanuit Marrakesh Menara airport, werd zondag door de politie gearresteerd maar is in tussen ook vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team