Zoeken

Veel ophef om jurk Hiba Abouk, vrouw van Achraf Hakimi

29 mei 2022 - 09:40 - Cultuur

©

Hiba Abouk, de echtgenote van de Marokkaanse international Achraf Hakimi, is het onderwerp van heel wat virulente commentaren op het web, naar aanleiding van de sexy avondjurk die zij droeg op het Filmfestival van Cannes. Een journalist neemt het op voor het koppel.

De vrouw van Ashraf Hakimi is het middelpunt van een schandaal. Haar verschijning in een sexy outfit op de rode loper van het Filmfestival van Cannes op dinsdag 24 mei, lokte een groot aantal reacties uit, met name op sociale media. "Het spijt me voor jou, Achraf Hakimi, wat we zagen op het Festival van Cannes heeft geen precedent in de geschiedenis van onze nationale ploeg," schreef de Marokkaanse Al Jazeera-journalist Abdessamed Nacer.

Lees ook: Achraf Hakimi en Hiba Abouk schitteren op filmfestival Cannes

"Persoonlijke vrijheid is in de eerste plaats een verantwoordelijkheid en dan pas een recht. U bent een publiek figuur, u vertegenwoordigt het imago van de Marokkaanse moslim en het Marokkaanse nationale elftal, waarvan de spelers altijd respect hebben getoond voor de waarden van het volk dat ze vertegenwoordigen. Ik ben verdrietig, boos en zeer geschokt," voegde hij eraan toe. "Het is haar leven en ze draagt wat ze wil, alleen past deze jurk haar niet goed," schreef een andere internetgebruiker.

Maar er waren niet enkel de critici. Journalist Redouane Ramdani nam het op voor het koppel. "De foto van Hakimi en zijn vrouw... Kijk nog eens... de foto van Hakimi en zijn vrouw... het kan geen kwaad, kijk nog eens een derde keer, het is zijn vrouw, zijn vrouw, zijn vrouw," schreef hij op zijn Facebook-account in reactie op de kritiek van zijn collega Abdessamed Nacer.

Lees ook: Hiba Abouk brengt hulde aan Achraf Hakimi en zoons (foto’s)

"Luister mijn ’burgerbroeder’, de dag dat het over jouw vrouw gaat en niet over zijn vrouw, dan mag jij je gedragen zoals je wil... Maar dit is niet jouw zaak... Weet dat er dingen zijn die jou niet aangaan... En dat is het leven van andere mensen... Is dat duidelijk?", voegde Ramdani eraan toe.

Bladna.nl