Zoeken

Ontbijt Tina in Marrakech liep bijna fataal af

10 juni 2023 - 12:00 - Wereld

©

Tina Murphy, een 58-jarige Engelse toeriste uit Manchester, denkt nog steeds regelmatig terug aan haar hartaanval tijdens een bezoek aan Marrakech in december 2019.

De 50-jarige vrouw vertelt dat ze pijn in haar arm voelde toen ze in haar hotel aan het ontbijt zat op de derde dag van haar verblijf in Marrakech. Maar ze negeerde de pijn en dacht dat het "maagzuur" was. Ze nam gewoon "Gaviscon en muntthee" om de pijn te verzachten. Later die dag voelde Tina opnieuw pijn in haar borst. Haar 54-jarige partner John begon zich zorgen te maken en belde een dokter, meldt The Daily Mail.

Lees ook: Spanje zoekt geschoolde arbeidskrachten in Marokko

Na een onderzoek besloot de dokter haar naar het ziekenhuis over te brengen. De 58-jarige vrouw werd opgenomen in een kliniek in Marrakech, waar ze bloedtesten, een hartscan en een elektrocardiogram onderging. De artsen ontdekten dat een van haar hoofdslagaders geblokkeerd was en voerden een angioplastiek uit. De operatie verliep succesvol.

Lees ook: Britse vrouw dood aangetroffen op strand Agadir

Tina had een hartaanval gehad, medisch bekend als een myocardinfarct. Het komt voor wanneer de bloedtoevoer naar het hart plotseling wordt geblokkeerd. De symptomen zijn pijn in de borst, ademhalingsmoeilijkheden en een gevoel van zwakte en angst. Het kan worden veroorzaakt door roken, hoge bloeddruk en diabetes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team