Zoeken

Onrust op strand Driouch: poort geplaatst, vandalisme en chaos

21 juni 2024 - 17:00 - Marokko

©

De populaire strand "Hammam Chaabi", een kleine baai tussen de rotsen gelegen in de gemeente Dar el Kebdani in de provincie Driouch, zorgt voor ophef in de regio. Onbekenden hebben onlangs een poort geplaatst bij de ingang van de strandtoegang, wat leidde tot verontwaardiging bij de lokale bevolking en de Marokkaanse diaspora die het strand bezoeken.

Naast de poort zijn ook sanitaire voorzieningen die recent waren geplaatst, vernield. De spanningen op het strand liepen vorig jaar al hoog op na een incident waarbij men probeerde de toegang voor vrouwen te verbieden.

Lees ook: Strand verboden voor vrouwen in Marokko

De lokale autoriteiten, met inbegrip van de gemeenteraad van Dar el Kebdani, distantiëren zich van de recente ontwikkelingen op Hammam Chaabi. Ze beweren geen kennis te hebben van de plaatsing van de poort, de vernielingen of andere constructies op het strand.

Lees ook: Al Hoceima beperkt zwemmen op stranden

Mohammed Benjdi, lid van de gemeenteraad van Dar El Kebdani, legt de volledige verantwoordelijkheid bij de lokale en provinciale autoriteiten. Hij uitte tevens zijn frustratie over de marginalisatie van de gemeenteraad en kondigde zijn ontslag uit deze raad aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team