Zoeken

Marokkanen zien leven in Saoedi-Arabië wel zitten

8 januari 2014 - 22:37 - Marokko

©

Uit een onderzoek van de vereniging WIN/Gallup International en BBC, blijkt dat Marokkanen het liefst in Saoedi-Arabië zouden willen gaan wonen.

Het onderzoek heeft betrekking op de verwachtingen, hoop en vrees van mensen in 65 landen wereldwijd. Het werd tussen 1 en 15 november uitgevoerd op een steekproef van 1000 mensen van 18 tot 65 jaar oud.

Ongeacht de inkomsten, de werk- of financiële situatie, willen Marokkanen zich over het algemeen in Saoedi-Arabië vestigen.

Op de tweede plaats van beste emigratielanden voor Marokkanen komt Canada, gevolgd door Frankrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Spanje en Italië zijn daarentegen het minst aantrekkelijk.

De deelnemers werden ook ondervraagd over hun verwachtingen voor 2014. Meer dan de helft denkt dat het nieuwe jaar beter zal zijn dan 2013 en 48% oordeelt dat het land op economisch vlak beter zal presteren. 22% denkt het tegengestelde.

Uiteindelijk toont het onderzoek ook aan dat 45% Marokkanen Israël als de grootste bedreiging voor de vrede in de wereld beschouwen. Voor 17% is dat de Verenigde Staten en voor slecht 3% Iran.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team