Zoeken

Marokkaanse beleeft seksuele hel in Saoedi-Arabië

12 maart 2014 - 21:35 - Marokko

©

Een Marokkaanse vrouw werd drie maanden lang in Saoedi Arabië vastgehouden en seksueel misbruikt door haar werkgever.

Familie van de jonge vrouw vertelde aan Assabah dat zij in november vorig jaar naar Saoedi-Arabië met een werkcontract van drie maanden was vertrokken. Ze was aangeworven om voor de moeder van haar werkgever te zorgen in ruil voor 10.000 dirham. Maar zo verliep haar verblijf niet.

Al snel werd ze als een huisslaaf behandeld. Ze werd in het huis opgesloten, moest er alles doen en werd meerdere malen verkracht door haar werkgever. Volgens haar familie deed ze verschillende zelfmoordpogingen.

Na de drie maanden weigerde haar werknemer haar paspoort terug te geven en te betalen. Hij en zijn tussenpersoon in Marokko vroegen een grote som geld aan de familie van het meisje om haar te laten gaan.

Haar ouders zochten daarop hulp bij de ambassade van Saoedi-Arabië in Rabat en bij de Marokkaanse consul in Djedda, maar die werd hen geweigerd.

In Saoedi-Arabië is het zo dat buitenlanders een kafil, een sponsor, moeten hebben om in het land te mogen werken. De kafil is gewoonlijk de werkgever aan wie de werknemer zijn paspoort dan moet afgeven. De werknemer krijgt daarop een werkvergunning dat als identiteitskaart geld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team