Zoeken

Onderzoek wil aantonen waarom Marokkanen een hekel hebben aan Israël

20 mei 2014 - 17:00 - Marokko

©

Volgens een nieuw onderzoek van de Anti-Defamation League dragen 81% Marokkanen boven de 18 jaar Israël niet in hun hart. In Algerije is dat 88%. Marokko is 8e op 12 Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd.

De Amerikaanse organisatie stelde 11 vragen aan de deelnemers, gebaseerd op de ’seculiere stereotypen over joden’. Het doel van ADL is het antisemitisme in de wereld over de afgelopen 50 jaar te evalueren.

Uit het onderzoek blijkt dat 67% Marokkanen nog nooit van de Holocaust hebben gehoord. 29% zegt daar ooit wel over te hebben horen spreken. Ook vindt 76% dat Marokkaanse joden meer loyaal zijn aan Israël dan aan Marokko.

Ook wordt aangetoond dat 66% Marokkanen denken dat Joden de aanstichters zijn van de meeste conflicten en oorlogen in de wereld. 72% zijn er bovendien van overtuigd dat Joden de controle hebben over de meeste internationale kwesties en 78% zeggen dat Joden het Amerikaans buitenlands beleid in handen hebben.

ADL meldt eveneens dat 79% Marokkanen denken dat joden de wereldeconomie domineren en enkel interesse hebben in hun eigen gemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team