Zoeken

Marokkaanse partij vraagt onderzoek naar dood vrouw bij grens Sebta

31 maart 2017 - 21:20 - Marokko

©

De PAM partij heeft een week na de dood van Souad El Khatib bij de grensovergang met Sebta aan het ministerie van Binnenlandse zaken een onderzoek gevraagd.

Khalid Adenoun, woordvoerder van de PAM, vertelde aan 2M dat aan het ministerie werd gevraagd om een onderzoek in te stellen en de verantwoordelijken te vervolgen.

« Alles wijst erop dat soortgelijke tragedies bestaan en onbekend zijn bij het groot publiek. Vandaar de noodzaak om op te treden. », aldus de woordvoerder, eraan toevoegend dat het niet de eerste keer is dat een dergelijk incident zich voordoet bij de grensovergang.

De partij eist ook een vergadering tussen de plaatselijke autoriteiten en het ministerie van Huisvesting om « de rampzalige situatie te onderzoeken van honderden vrouwen die goederen vervoeren vanuit Sebta en Melilla ».

Souad El Khatib raakte afgelopen donderdag ernstig gewond bij een stormloop bij de grensovergang. Ze overleed enkele uren later in een ziekenhuis in Tetouan. De jonge vrouw was slechts 22 jaar en had een baby van vijf maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team