Zoeken

Marokkaanse ministerie van Gezondheid reageert op dood kleine Idya

15 april 2017 - 22:00 - Gemeenschap

©

Idya Fakhreddine overleed eerder deze week in Tinghir na op het hoofd te zijn gevallen. De dood van het meisje zorgt voor veel opschudding in Marokko. Het ministerie van Gezondheid heeft daarom in een verklaring op de zaak gereageerd.

Het kind werd eerst van een zorgcentrum in Tinghir naar het ziekenhuis van Errachidia gestuurd om een scan te ondergaan. Omdat de scan niet precies genoeg was werd volgens het ministerie besloten om haar naar het universitair ziekenhuis Hassan II in Fez te sturen om er door een kaakchirurg te worden onderzocht.

Het ministerie stelt dat haar doorverwijzing naar het ziekenhuis van Fez niet te wijten is aan een probleem met de scanner in Errachidia. Volgens de afdeling heeft de stad twee moderne scanners en werd een van de scanners twee keer voor Idya gebruikt, de eerste keer om 17:30 uur en de tweede keer om 23:50 uur. Pas na de twee scans werd besloten om haar naar Fez te sturen.

Volgens de verklaring heeft minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid persoonlijk contact opgenomen met de familie van Idya om hen zijn steun te betuigen. De provinciale verantwoordelijke van het ministerie van Gezondheid bezocht eveneens de familie.

Het ministerie kondigt in de verklaring tevens de bouw aan van een nieuw ziekenhuis met 120 bedden in Tinghir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team