Zoeken

Obstakels Marokko op Afrika Cup 2013

12 januari 2013 - 18:52 - Sport

©

Met de komst van bondscoach Rachid Taoussi is een nieuw tijdperk begonnen voor de Atlas Leeuwen. Voetbalfans in Marokko hebben opnieuw hoop. Toch worden een aantal moeilijkheden verwacht op de Afrika Cup 2013.

Rachid Taoussi is bijvoorbeeld bezorgd over de arbitrage. Dat meldt Akhbar Al Yaoum. Scheidsrechters sluiten vaak de ogen bij wangedrag van Afrikaanse spelers, die kracht boven tactiek verkiezen.

Verwondingen zijn ook een hindernis. Op dag van vandaag lijden Mounir Hamdaoui en Younes Belhanda aan verwondingen. Beiden zijn daarom onzeker voor de Afrika Cup.

In 2012 zorgden conflicten tussen Eric Gerets en sommige spelers voor de vroege eliminatie van de Atlas Leeuwen in de Afrika Cup. Dit was ook het geval in 1998, 2000 en 2008.

Volgens het Franse magazine France Football, woeden intern nog steeds conflicten bij de Atlas Leeuwen. Ook zou de niet-selectie van bepaalde Leeuwen een afrekening zijn tussen de voetbalbond en de spelers.

Ten slotte vormt ook de vuvuzela een obstakel. Het blaasinstrument wordt vaak gebruikt door supporters van Afrikaanse teams. Spelers uit Maghreb-landen, gestoord door het oorverdovend geluid van de vuvuzela, zouden minder oplettend zijn.

Haalt Marokko de tweede ronde van de Afrika Cup 2013?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team