Zoeken

Mounir El Hamdaoui naar Fiorentina

13 juli 2012 - 09:20 - Sport

©

De Marokkaans international Mounir El Hamdaoui, heeft een driejarig contract bij de Italiaanse voetbalclub Fiorentina getekend, voor 850.000 euro, zo meldt het Italiaans persbureau Ansa.

De inmiddels voormalige Ajax-spits, wiens contract met de Nederlandse club liep tot juni 2014, wordt mogelijk binnenkort gevolgd door Marouane Chamakh, bij Arsenal in Groot-Brittannië sinds 2010.

Mounir El Hamdaoui had reeds een eerste keer getekend met Fiorentina in januari, voor vier en een half jaar en een transferbedrag van drie miljoen euro. Ajax Amsterdam had op de laatste dag van de winter-transferperiode geweigerd de Marokkaan te laten. De spits had toen een schadevergoeding van één miljoen euro van Ajax geëist voor het breken van zijn carrière.

Opgeleid bij Excelsior Rotterdam, werd El Hamdaoui verkozen tot beste speler van het jaar 2008 in Nederland. Datzelfde jaar kreeg hij ook de Gouden Schoen.

Opgeroepen door Eric Gerets voor de Afrika Cup 2012, werd de Marokkaanse spits in de afgelopen transferperiode, begeerd door verschillende Europese clubs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team