Zoeken

Nutella, halal of niet?

21 september 2020 - 13:20 - Gemeenschap

©

In de Verenigde Staten heeft het management van het wereldbekend Italiaanse merk Nutella laten weten dat haar producten niet halal waren. De zaak zorgt voor veel vragen en controverse.

Een internetgebruiker uit Manchester had op 13 september jl. via Twitter aan het bedrijf gevraagd of Nutella producten halal waren. "Neen, ze zijn niet halal", kreeg hij als antwoord. De reactie van de groep zorgde onmiddellijk voor ophef.

In werkelijkheid is het gewoon zo dat Nutella producten geen halal label hebben, wat niet betekent dat ze haram zijn. Bewijs is dat het recept van de bekende chocopasta met hazelnoten geen ingrediënten bevat die door de Islam verboden zijn.

De groep heeft intussen een poging gedaan om een einde te maken aan de polemiek. "Alle Nutella producten die in de wereld worden verkocht zijn aangepast voor halal-consumptie. Meer dan 90 procent van de fabrieken die Nutella produceren hebben een halal certificaat en we zijn bezig met het certifiëren van de overige productie eenheden. Onze excuses voor de fout in onze laatste Tweet.", schreef het bedrijf op het sociaal medium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team