Zoeken

Noureddine Saïl, voormalig directeur van 2M, overleden

16 december 2020 - 17:40 - Cultuur

©

Noureddine Saïl, voormalig directeur van de televisiezender 2M en het Marokkaanse Cinematografisch Centrum (CCM), is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden aan de gevolgen van corona. Hij was 73 jaar oud.

"De grote filmliefhebber, die als geen ander verliefd was op Afrika, is heegegaan. Bij Noureddine Saïl draaide alles om eenvoud, moed en integriteit ", schreef zijn vrouw, journalist Nadia Larguet op Facebook. Noureddine Saïl werd getroffen door het coronavirus en in ernstige toestand opgenomen in het Sheikh Zayed-ziekenhuis in Rabat. Hij heeft het niet overleefd.

De toonaangevende overledene droeg verschillende hoedjes, hij was scenarioschrijver, schrijver van romans en producent. In 1973 richtte hij de Nationale Federatie van filmclubs van Marokko. Hij stond ook bekend om zijn pioniersrol in de verspreiding van filmcultuur in het koninkrijk. Hij heeft tevens het Afrikaanse filmfestival van Khouribga opgericht.

Noureddine Saïl stond aan het hoofd van televisiezender 2M van 2000 tot 2003 en van het Marokkaanse Cinematografisch Centrum (CCM) van 2003-2014.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team