Zoeken

Bokser Nordine Oubaali verdedigt zijn titel in Los Angeles

27 mei 2021 - 12:40 - Sport

©

Nu hij is hersteld van een coronavirusbesmetting is de Frans-Marokkaanse bokser Nordine Oubaali er weer klaar voor om de ring in te stappen. Op zaterdag 29 mei verdedigt Oubaali in Los Angeles zijn wereldtitel bantamgewicht in een titelgevecht met de Filipijnse bokser Nonito Donaire.

De 34-jarige Nordine Oubaali is houder van de wereldtitel van boksfederatie WBC (World Boxing Council). Zijn uitdager Nonito Donaire heeft deze titel in 2011, 2018 en 2019 op zijn naam geschreven.

Oubaali is afkomstig uit Houara in het zuiden van Marokko maar groeide op in de Franse stad Lens. In 2014 stond hij voor de eerste keer als profbokser in de ring tijdens een wedstrijd in Marrakesh, nadat hij als amateur al had deelgenomen aan de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Hoewel hij als bokser Frankrijk vertegenwoordigt, vecht hij in korte broeken met de kleuren van de Marokkaanse vlag.

De Frans-Marokkaanse bokser met de bijnaam "Nino One", is 17 keer als winnaar uit de ring gestapt waarvan hij twaalf wedstrijden op Knock-out heeft gewonnen. Hij wordt getraind door zijn oudere broer Ali. Op 19 januari 2019 vierden ze samen het winnen van de WBC World Belt in de Temple of Noble Art in het MGM Grand hotel in Las Vegas.

Zijn Filipijnse tegenstander Nonito Donaire heeft echter een indrukwekkend resumé van 40 overwinningen, waarvan 26 op knock-out, en 6 nederlagen. Voor hem is het gevecht met Oubaali een kans om zijn 19de wereldtitel te veroveren. Donaire heeft in zijn carrière wereldtitels gewonnen en vecht in vier verschillende categorieën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team