Zoeken

Nora Fatehi verhoord door Indiase politie in afpersingszaak

16 september 2022 - 18:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Canadese bollywoodster Nora Fatehi is donderdag opnieuw ondervraagd door de Indiase autoriteit voor financiële criminaliteit, met betrekking tot een witwaszaak en economische misdrijven in verband met de Indiase oplichter Sukesh Chandrashekhar.

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaans-Canadese danseres, actrice en producente door de politie van Delhi wordt ondervraagd in een afpersings- en witwaszaak die veel Bollywoodsterren lijkt te hebben besmeurd. Fatehi zal ondervraagd worden samen met Pinky Irani, de vrouw die haar aan Sukesh Chandrashekhar voorstelde. "Ze zullen eerst afzonderlijk worden ondervraagd en daarna met elkaar worden geconfronteerd," zegt een politiefunctionaris.

Lees ook: Nora Fatehi verhoord in witwaszaak

Woensdag ondervroeg de politie ook de Sri Lankaanse actrice Jacqueline Fernandez in dezelfde zaak. Confrontatie is volgens de politie belangrijk, ze wijzen op een aantal tegenstrijdigheden in de verklaringen van de actrices en Pinky Irani, die een naaste medewerker is van Sukesh Chandrashekhar. "Er zijn tegenstrijdigheden in de verklaringen van Irani. Het is dus belangrijk dat we Irani en Nora met elkaar confronteren. Irani wordt ervan verdacht een sleutelrol te hebben gespeeld, daarom is het belangrijk dat we daarover ophelderingen vragen," zegt één van de onderzoekers.

Lees ook: Nora Fatehi scoort nieuwe filmrol

In haar eerdere verhoren op 13 september en 21 oktober verklaarde Nora Fatehi, die net zoals veel andere Bollywoodacteurs en -actrices luxe auto’s en geschenken heeft ontvangen van Sukesh en zijn vrouw Leena, dat zij niet wist dat ze er criminele activiteiten op nahielden. Maar voor de politie moet dit nog bewezen worden. "Nora Fatehi zei dat ze niet wist dat het evenement waarvoor ze in Chennai was uitgenodigd banden had met een crimineel netwerk. Maar we zullen alles moeten bekijken, zoals hoe de auto en de geschenken die ze kreeg gebruikt werden. We zullen pas tot een conclusie kunnen komen na een degelijk onderzoek", aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team